Case pasive

Promovam responsabilitatea fata de mediu si eficienta energetica pe toata durata de viata a unei cladiri.

Din acest considerent folosim lemnul, care este un material organic, reciclabil si regenerabil, in proportie de 90% in constructiile realizate de noi.
Izolatiile folosite sunt de  asemenea sunt ecologice, din fibre de lemn, realizate in Germania in fabrica certificata.

Casele pasive sunt caracterizate, în primul rând, printr-un confort termic ridicat și printr-o calitate superioară a aerului interior. Confortul termic ridicat înseamnă temperaturi confortabile și constante în întreaga clădire, fără curenți de aer neplăcuți, fără riscul de apariție a condensului sau a igrasiei.
O alta caracteristică reprezentativă este eficiența energetică foarte ridicată. Standardul PH (Passive House – n.r.) reprezintă la ora actuală standardul pentru clădirile cu eficiența energetică cea mai ridicată de pe glob.
Consumul de energie pentru încălzirea unei case pasive este mai redus cu peste 75% față de consumul similar al unei case convenționale.
Pentru construcția unei case pasive cu o performanță mai ridicată nu depășește 10-15% față de investiția într-o clădire convențională, proiectată conform normelor naționale în vigoare. Aceste costuri suplimentare sunt recuperate în 5-10 ani de utilizare a acelei clădiri, tocmai prin consumul redus de energie. După aceea, profit!

Forma compacta si grad ridicat de termoizolare (toate componentele de constructii care au un contact direct cu mediul exterior sunt protejate prin intermediul unor materiale speciale, pentru a se garanta un coeficient global de transfer termic situat la maximum 0,15 W/mpK); orientarea fatadei spre sud si luarea in considerare a aspectelor legate de umbrire (pentru maximizarea utilizarii energiei solare, care constituie un element esential in cadrul conceptului descris); instalarea unor ansambluri eficiente de ferestre (pentru care este permisa o transmisivitate de cel mult 0,8 W/mpK, in conditiile mentinerii valorii coeficientului de castig energetic solar la nivelul de aproximativ 50%); asigurarea unei anvelopante caracterizate printr-un grad ridicat de etanseitate (pierderile de aer prin conexiunile nesigilate nu trebuie sa depaseasca o pondere de 0,6% din volumul de aer schimbat la nivelul locuintei cu exteriorul in fiecare ora); preincalzirea aerului ventilat (se impune admisia aerului proaspat prin intermediul unui sistem special de conducte subterane, care fac schimb de caldura cu solul, aducand fluidul la o temperatura de minimum 5 grade Celsius, chiar si in timpul sezonului rece); instalarea de sisteme performante de ventilatie prevazute cu dispozitive de recuperare a caldurii din aerul eliminat (cea mai mare parte a energiei recuperate este transferata catre fluxul de intrare, la o rata de peste 80%); furnizarea apei calde menajere (ACM) prin folosirea unor surse regenerabile (este vorba despre colectoare solare sau pompe de caldura de diferite tipuri); utilizarea de aparatura electrocasnica avand un consum energetic minim (inclusiv pentru corpuri de iluminat). Informatii suplimentare, la www.passipedia.com

Toate proiectele noastre de case passive vor fi acreditate de unicul institut din lume, Passivehaus Institut din Darmstadt, Germania.