Proiectare

Compania noastra detine propriul birou de proiectare. Inginerii preiau proiectele de la arhitecti, le verifica cu ajutorul programelor de calcul specializate pentru structuri de lemn, elaborand o documentatie detaliata pentru partea de productie. Toate elementele sarpantei sunt listate automat din program cu dimensiuni si unghiuri de taiere, care pot fi trimise sub forma printata, pentru ca debitarea sa se faca manual sau electronic, catre circularul de taiere cu comanda numerica (CNC).

In acest mod se obtine o precizie inalta de taiere, comparativ cu debitarea elementelor in santier unde sunt folosite drujbe si alte unelte de taiat manual.

Programele folosite sunt  si 

img

RoofCon

RoofCon este un program de proiectare a sarpantelor folosit  pentru crearea fermelor ce urmeaza sa fie calculate cu programul TrussCon. Cu RoofCon definim geometria sarpantei si caracteristicile necesare pentru calcul. Programul poate fi folosit de asemenea si pentru proiecte fara a desena planul sarpantei.

Programul este foarte usor de folosit, acesta incepand cu un proces simplificat care te ghideaza spre fiecare pas necesar realizarii sarpantei. Pasii de baza ai procesului simplificat pot fi folositi si separat. Aceasta face ca  programul sa fie flexibil si permite realizarea tuturor tipurilor de sarpante.

img

TrussCon

TrussCon este un program de proiectare avansat pentru crearea si calculul fermelor din lemn, stalpilor si al grinzilor din lemn si metal.
In program sunt multe tipuri de ferme predefinite, de la cele simple in doua ape pana la fermele de mansarda si pod locuibil. Daca acestea nu sunt de ajuns atunci se pot crea manual aproape orice forme.

Programul este usor de folosit – orice modificare se face direct in planul fermei. Cu optiunea “click and drag”, scriind si mutand se pot modifica pantele, unghiurile, zabrelele, taieturile sau dimensiunile unei ferme standard obtinand astfel forma de ferma dorita.
Fiecare ferma are un anumit numar de combinatii de incarcari iar daca este nevoie de mai multe, atunci acestea se pot adauga foarte usor din numeroasele combinatii de incarcari standard. Incarcarile pot fi vizualizate grafic pentru a clarifica pozitia acestora.